Salātiņi starpsvētku atslodzei 0
Sastāvdaļas:
* pustase* cukura
* pustase citrona sulas
* 2 tējkarotes sagriezta sīpola
* 1 tējkarote sinepju
* pustējkarote sāls
* 2/3 tases augu eļļas
* 1 ēdamkarote magoņu sēkliņu
* 1 galviņa romiešu salātu, sagriezti
* 110 g sasmalcināta Šveices siera
* 1 tase Indijas riekstu
* 1/4 tases žāvētu dzērveņu
* 1 bumbieris – nomizots, sagriezts šķēlēs
Kā gatavot?
Sablenderē vai traukā sajauc cukuru, citronu sulu, sīpolus, sinepes un sāli. Lēnām pievieno eļļu, līdz maisījums ir biezs un gluds. Pievieno magoņu sēkliņas.
Lielā bļodā liek romiešu salātus, smalcinātu Šveices sieru, Indijas riekstus, žāvētas dzērvenes, ābolu un bumbieri. Pārlej ar mērci tieši pirms pasniegšanas.
* 1 tase = 1/4 litra jeb 16 ēdamkarotes
Recepte no allrecipes.com