Salāti un pat našķis: 3 ēdieni ar “labo tauku” karali – avokado 5
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Ja pirmajā reizē nopirksiet avokado par cietu vai par mīkstu, pāries jebkura patika lietot šo augli uzturā. Avokado gatavību nosaka, uzspiežot tam ar pirkstu. Ja tas būs pārāk mīksts, auglis iekšpusē ir pārāk melns un ne pēc kā negaršo. Ja avokado nopērk par cietu, to var ielikt plastmasas maisiņā un turēt istabas temperatūrā – auglis drīz vien nogatavosies. Avokado pārgriežot, tas drīz vien jāapēd, jo tas ātri vien iekrāsosies melns. Lai tā nebūtu, augli apslaka ar citrona sulu un uzglabā ledusskapī.
Avokado našķis!
Vajadzēs divus avokado, vaniļas saldējumu, citrona sulu, ingveru, grauzdētas mandeles. No avokado un citrona sulas pagatavo biezeni, pievieno saldējumu. Saputo un patur ledusskapī. Pasniedzot pārkaisa ar mandelēm.
Avokado un olu salāti ar garnelēm
Sastāvdaļas:
• Avokado – 1 gab.
• Vārītas olas – 2 gab.
• Jogurts bez piedevām – 2 ēdamkarotes
• Sinepes – naža gals
• Melnie pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Pārgriež uz pusēm avokado un izņem mīkstumu tā, lai nesabojātu miziņu. Sasmalcina avokado mīkstumu un olas. Jogurtā iemaisa sinepes un pievieno avokado un olu gabaliņus. Pilda mizu pusītēs. Var pievienot garneles, tomātu, papriku. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar melnajiem pipariem.
Cepts avokado ar romiešu salātiem
Sastāvdaļas:
• Romiešu salātu galviņas – 2-3 gab.
• Avokado – 2 gab.
• Cietā siera – 20–30 grami
• Laims – 1 gab.
Mērcei:
• Bezpiedevu jogurts – 120 ml
• Ingvers
• Kinza
• Sāls, pipari
• Čili
Pagatavošana:
Avokado sagriež četrās daļās un uz pannas sakarsētā eļļā nedaudz apcep. Uzspiež 1 laima sulu un uzbārsta mazliet sāls un piparus.
Traukā kārto romiešu salātus, ceptās avokado šķēles, pārlej jogurta mērci un bagātīgi uzrīvē cieto sieru.
Labu apetīti!