Līdz ražai jāgaida divi mēneši 0
Salātu sēklas vislabāk dīgst +14…+15 °C temperatūrā. Dražētajām temperatūra nedrīkst pārsniegt +19 °C, citādi krasi pasliktinās dīdzība. Agronoms Aivars Presnikovs uzskata, ka izdevīgāk salātus audzēt no dēstiem. Tie izaug 28–30 dienās. Aptuveni mēnesi pēc izstādīšanas jau var vākt ražu. Galvenā rūpe – laikus realizēt produkciju, jo pieauguši salāti samērā ātri zaudē tirgus preces izskatu un garšu.
! Sējai vispiemērotākais ir kūdras substrāts. Sēklas sēj kastītēs, pēc sadīgšanas piķē kastītēs vai kasetēs. Dražētas sēklas var likt pa vienai uzreiz vajadzīgajā attālumā (apmēram 3 cm citu no citas) kastītēs vai kasetēs, iztiekot bez piķēšanas.
Siltumnīcās uz augsnes var klāt melnbalto plēvi, taču salātiem tad nepieciešama pilienlaistīšanas sistēma. Kad šāda sistēma ierīkota, virsū klāj plēvi ar balto pusi uz augšu. Tas nodrošina labu apgaismojumu, kas sevišķi aktuāli ir pavasarī, neaug arī nezāles, un salāti apakšpusē nesaskaras ar augsni, tāpēc mazāk pūst.
Salātus, tāpat kā gurķus un tomātus, var audzēt kūdras desās (substrātu ber uz plēves, galus sasien), kas veidotas no melnbaltās plēves. Šādās renēs pavasarī var stādīt salātus, bet pēc to novākšanas – gurķus vai tomātus.