Salāti “Sārtā granātābolu aproce” 1
Pagatavošana:
Uzvāra kartupeļus, bietes un burkānus. Atdzesē. Pēc tam sarīvē uz rupjas rīves. Kartupeļus sagriež kubiņos.
Tad katru no sastāvdaļām atsevišķi samaisa ar majonēzi. Bietēm pievieno daļu granātābolu sēkliņu.
Sīki sagriež sīpolus.
Vistu sagriež tādos pašos kubiciņos kā kartupeļus, pievieno tiem sasmalcinātus riekstus un majonēzi, sadala divās daļās.
Apaļu (kēksa) cepamo formu izziež ar augu eļļu, tad kārtās liek:
– kartupeļus
– sīpolus
– vienu daļu vistas gaļas
– burkānus
– otro vistas gaļas daļu
– bietes
Pārklāj formu ar papīru vai ko citu un noliek ledusskapī, lai sastāvdaļas sasūktos.
Salātus izņem no ledusskapja, uzmanīgi izgāž to uz šķīvja. Pirms pasniegšanas rotā ar granātābolu sēkliņām.
Recept no babsait.ru