Salāti “Neptūns” no jūras veltēm 1
Sastāvdaļas – 300 g garneļu, 300 g kalmāru, 200 g krabju nūjiņu, 5 olas, 130 g sarkano ikru, majonēze.
Pagatavošana.
Novāra olas, atdzesē, atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sagriež nelielos gabaliņos. Dzeltenumu var izmantot vēlāk rotāšanai.
Garneles novāra viegli sālītā ūdenī.
Kalmārus sagriež riņķīšos un liek vārošā ūdenī. Galvenais – kalmārus nepārvārīt, jo tad tie būs kā gumija.
Sagriež krabju nūjiņas.
Visas sagatavotās sastāvdaļas savieno vienā traukā, pieliek pāris ēdamkarošu majonēzes, samaisa.
Kā pēdējo komponentu pievieno sarkanos ikrus, lai tie iepriekš nepārplīstu.
Pašās beigās pievieno sāli un piparus pēc garšas, jo majonēze un ikri dod daļu sāļuma.
Rotāšanai var izmantot olu dzeltenumus, bet var arī iztikt bez tiem.
Labu apetīti!