Vasaras raibie salāti ar avenēm un kazas sieru 0
Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 20 minūtes
Sastāvdaļas:
Krāsains salātu mikslis
Svaigas avenes
2 mazi sarkani sīpoli, sagriezti gredzenos
Kokteiļu tomātiņi dažādās krāsās, pārgriezti uz pusēm
2 aprikozes un 2 mazas plūmes, mīkstas un gatavas, sagrieztas daiviņās
Latvijas mazās kazu siera bumbiņas
Paciņa valriekstu
3 ēd. k. aveņu ievārījuma
6 ēd. k. olīveļļas
3 ēd. k. balzametiķa
1 tējk. citronpiparu
3 ēd. k. sojas mērces
Pagatavošana:
Lēzenā traukā vai sešos atsevišķos šķīvjos saliek salātu maisījumu. Pa virsu uzliek tomātiņus, sīpolus, aprikozes, plūmes, siera bumbiņas un valriekstus un beigās – avenes. Mērci sagatavo, samaisot pēdējās piecas sastāvdaļas. Pagaršo un, ja vēlas, pēc garšas pieliek vēl kādu no sastāvdaļām. Pārlej salātiem un pasniedz.