Vasaras raibie salāti ar avenēm un kazas sieru 0

Tomēr gribējās arī kādu salātu recepti ar salātiem, un šī ir eleganta, krāsaina un garda. Tā kā avenes ir manas mīļākās ogas, es piedāvāju tieši šos salātus. Tajos, protams, var izmantot arī zemenes vai citas ogas, bet ar avenēm sanāk īpaši un neierasti. Salātu miksli taisījām kopā ar Hēliju, jo tik lielu salātu dažādību parasti nevaru atļauties. Izmantojām vismaz septiņu veidu salātus – īsta greznība. Tie, kuri salātus audzē paši savā dārziņā, arī var izvērsties.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Lasīt citas ziņas

Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 20 minūtes

Sastāvdaļas:
Krāsains salātu mikslis
Svaigas avenes
2 mazi sarkani sīpoli, sagriezti gredzenos
Kokteiļu tomātiņi dažādās krāsās, pārgriezti uz pusēm
2 aprikozes un 2 mazas plūmes, mīkstas un gatavas, sagrieztas daiviņās
Latvijas mazās kazu siera bumbiņas
Paciņa valriekstu
3 ēd. k. aveņu ievārījuma
6 ēd. k. olīveļļas
3 ēd. k. balzametiķa
1 tējk. citronpiparu
3 ēd. k. sojas mērces

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
Lēzenā traukā vai sešos atsevišķos šķīvjos saliek salātu maisījumu. Pa virsu uzliek tomātiņus, sīpolus, aprikozes, plūmes, siera bumbiņas un valriekstus un beigās – avenes. Mērci sagatavo, samaisot pēdējās piecas sastāvdaļas. Pagaršo un, ja vēlas, pēc garšas pieliek vēl kādu no sastāvdaļām. Pārlej salātiem un pasniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.