Salātu zupa 0

Izklausās jocīgi, vai ne? Bet salātu zupa ir ne vien garšīga, bet tā ir laba ideja, kur izmantot salātu galviņu ārējās lapas, kacenu un “nogurušās” jeb novītušās lapas. Man kā taupīgai saimniecei neko nepatīk mest ārā, it īpaši ēdienu. Šķiet, ka grēks… Te sirdsapziņa būs tīra. Šī zupa ir garšīga gan silta, gan atdzesēta. Vēsa šī zupa ir ideāla vasarā – līdzīga franču “Vichyssoise”.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 30 minūtes

Sastāvdaļas:
1 liels sakapāts sīpols
1 sakapāts puravs (es izmantoju arī zaļo daļu)
Buntīte maurloku, kurus sagriež un atdala balto daļu no zaļās
8 krūzītes salātu lapu un kacenu
75 g sviesta
2 nomizoti un mazos gabaliņos sagriezti kartupeļi
1 l ūdens
200 ml saldā krējuma
Piparu maisījums
Provansas maisījums
Sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
Lielā zupas katlā izkausē sviestu un ieliek sīpolu, puravu un maurlociņu balto daļu. Pasautē piecas minūtes, pievieno salātus, kartupeļus, ūdeni un garšvielas. Uzliek vāku un vāra 15 minūtes, līdz kartupeļi un puravi ir mīksti, tad sablendē. Var sablendēt ļoti smalki vai atstāt drusku rupjāk, lai jūt sastāvdaļu tekstūru. Gaumes lieta! Pieliek krējumu un, ja vēlas, pievieno vēl garšvielas. Ja vēlas servēt vēsu, atdzesē. Ielej terīnē vai bļodiņās, pārkaisa ar maurlociņu zaļo daļu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.