Apceptas “Gem” mazās salātu galviņas ar bekonu un sēnēm 0

Eiropā un Ziemeļamerikā ir modē burvīgas mazas salātu galviņas, kuras ēd gan svaigas, gan apceptas. Šie “dārgakmeņi” – skaistās, mazās un kompaktās “Gem” salātu galviņas – ir romiešu salātu paveids. Lapiņas viegli nolobīt, saglabājot kraukšķīgumu. Šie salāti ir ļoti garšīgi ar citrona, krējuma, ķiploku mērci, bet es piedāvāju ko neparastu. Svarīgi tās nepārcept, lai salātu vidus ir kraukšķīgs. Tos pasniedz kā uzkodu vai starteri vakariņās vai kā piedevu otrajam ēdienam. Ja esat veģetārietis, var nelikt klāt bekonu.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 20 minūtes

Sastāvdaļas:
Mazās “Gem” salātu galviņas
Pāris zariņu svaiga timiāna
10 g sviesta
Maza paciņa brūno vai balto šampinjonu
Pāris ķiploka daiviņas
150–200 g bekona šķēlīšu
Citrona pusīte
2 ēd. k. sakapātu pētersīļu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
“Gem” salāta galviņas pārgriež gareniski uz pusēm. Sakarsē pannā sviestu un pāris minūtes apbrūnina salātu pusītes ar griezuma pusi uz leju. Piespiež ķiplokus un pievieno timiānu un bekona šķēlītes, sagrieztas 2–3 centimetru garumā. Apcep trīs minūtes, pievieno plāni sagrieztas sēnes. Cep divas minūtes. Noņem no liesmas un liek servējamā traukā. Uzspiež citrona sulu un uzkaisa pētersīļus. Ēd siltu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.