Apceptas “Gem” mazās salātu galviņas ar bekonu un sēnēm 0
Eiropā un Ziemeļamerikā ir modē burvīgas mazas salātu galviņas, kuras ēd gan svaigas, gan apceptas. Šie “dārgakmeņi” – skaistās, mazās un kompaktās “Gem” salātu galviņas – ir romiešu salātu paveids. Lapiņas viegli nolobīt, saglabājot kraukšķīgumu. Šie salāti ir ļoti garšīgi ar citrona, krējuma, ķiploku mērci, bet es piedāvāju ko neparastu. Svarīgi tās nepārcept, lai salātu vidus ir kraukšķīgs. Tos pasniedz kā uzkodu vai starteri vakariņās vai kā piedevu otrajam ēdienam. Ja esat veģetārietis, var nelikt klāt bekonu.
Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 20 minūtes
Sastāvdaļas:
Mazās “Gem” salātu galviņas
Pāris zariņu svaiga timiāna
10 g sviesta
Maza paciņa brūno vai balto šampinjonu
Pāris ķiploka daiviņas
150–200 g bekona šķēlīšu
Citrona pusīte
2 ēd. k. sakapātu pētersīļu
Pagatavošana:
“Gem” salāta galviņas pārgriež gareniski uz pusēm. Sakarsē pannā sviestu un pāris minūtes apbrūnina salātu pusītes ar griezuma pusi uz leju. Piespiež ķiplokus un pievieno timiānu un bekona šķēlītes, sagrieztas 2–3 centimetru garumā. Apcep trīs minūtes, pievieno plāni sagrieztas sēnes. Cep divas minūtes. Noņem no liesmas un liek servējamā traukā. Uzspiež citrona sulu un uzkaisa pētersīļus. Ēd siltu.