Salātu lapās ietīta vista Āzijas gaumē 0
Šī uzkoda tiek pasniegta daudzās Āzijas valstīs, un tajā nav ne maizes, ne mīklas, padarot to veselīgu. Jauks kontrasts ir starp pikanto pildījumu un svaigiem, kraukšķīgiem salātiem. Ieteicams izmantot romiešu vai ledus salātus, nevis mīksto lapu salātus. Gaļu var variēt un veiksmīgi izmantot arī malto gaļu – liellopu, cūkas, jēra vai tītara. Šo uzkodu var pasniegt arī kā pamatēdienu, kas būs īpaši piemērots diētas ievērotājiem.
Paredzēts: 10–15 cilvēkiem kā uzkoda, 4–6 kā pamatēdiens
Gatavošana: 30 minūtes
Sastāvdaļas:
2 sakapātas vistas filejas
3 ēd. k. olīveļļas
3 sakapātas ķiploka daiviņas
1 ēd. k. sarīvētas, sakapātas vai izspiestas svaiga ingvera saknes
3 ēd. k. sakapātu lociņu
4 ēd. k. sojas mērces
4 ēd. k. sakapātu Indijas vai zemesriekstu
Salātu lapas – vismaz 12 cm x 12 cm lielumā
Pagatavošana:
Pannā sakarsē olīveļļu un apcep vistu. Pievieno ķiplokus un sautē vēl piecas minūtes. Pievieno ingveru, lociņus, sojas mērci un riekstus. Pasautē vēl pāris minūtes. Ja vēlas, pievieno vēl sojas mērci vai kādu citu sastāvdaļu. Pasniedz siltus, bet ne karstus, ietinot ēdamkaroti maisījuma salāta lapā. Var pasniegt jau sagatavotus vai ļaut ģimenei vai ciemiņiem pašiem veidot tīstoklīšus. Šis process visiem patīk!