Salāti “Jūras pērle” no jūras veltēm 0
Sastāvdaļas – 500 g kalmāru, 240 g krabju nūjiņu, 100 g sarkano ikru, 4 vārītas olas, majonēze, sāls.
Pagatavošana.
Kalmārus liek vārošā ūdenī un vāra tieši 3 minūtes, pēc tam tos atdzesē.
Atdzisušus kalmārus sagriež strēmelītēs, krabju nūjiņas smalki sagriež.
Vārītām olām baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus sarīvē uz rīves, dzeltenumi nebūs vajadzīgi šajā receptē.
Samaisa kopā krabju nūjiņas, olu baltumus, kalmārus, ikrus. Pievieno nedaudz sāls (pēc garšas).
Pievieno majonēzi un visu samaisa.
Salātus liek skaistā salāttraukā, dekorē ar ikriem, vidū var ielikt vārītu paipalu olu, kas izskatīsies kā pērle šajā jūras produktu virpulī.
Labu apetīti!