Salāti “Gado-Gado”. Slavenā pavāra Džeimija Olivera mājas recepte 0
Kuram gan nepatīk ātri pagatavojama maltīte? Taču īsts, no sirds gatavots mājas ēdiens prasa laiku un uzmanību, uzskata populārais britu virtuves virtuozs Džeimijs Olivers.
Atraktīvā pavāra un TV sejas jaunais raidījumu cikls “Džeimija Olivera mājas receptes” ir prieka pilns stāsts par britu visiemīļotākajām receptēm un labākajiem veidiem, kā tos vienmēr pagatavot perfekti. Izsmalcināta britu virtuves klasika, izcilas brīvā dabā pagatavojamas maltītes un nepārspējamas, nostalģijas pārpilnas, mājās gatavotu ēdienu receptes. Neizsakāmi gardas sviestmaizes, sirdi un vēderu priecējoši saldēdieni, māju sajūtas radoši pamatēdieni – tas viss kopā ar Olivera kaislību pret kulināriju un jauniem, gudriem gatavošanas paņēmieniem piektdienu vakaros jūs patiešām uzmundrinās un padarīs maltītes neaizmirstamas.
Lūk, viena no Džeimija Olivera mājas receptēm.
Salāti “Gado-gado”
Šo salātu saknes meklējamas zundu virtuves mākslā, tagad tie ir tipisks „ielas ēdiens” Indonēzijā. Gado–gado nozīmē nevienveidīgs jeb popūrijs, tas raksturo dažādus sezonālus dārzeņus, kas padara salātus mazliet atšķirīgus ikvienā gadalaikā.
Gardie salāti, kas pārlieti ar neticami garšīgu zemesriekstu mērci, kraukšķīgi garneļu krekeri (vai citi kraukšķi) – tā ir izcila garšu kombinācija!
Kartupeļus vāra sālsūdenī aptuveni 15 minūtes vai līdz brīdim, kad tie ir mīksti, tad sagriež daiviņās. Tāpat daiviņās griež tomātus, redīsus – ceturtdaļās, gurķus – šķēlītēs. Novāra olas. Tofu sagriež kubiņos, apcep sezama eļļā līdz tie kļūst zeltaini. Smalki sagrieztu kāpostu ieliek caurdurī un lēnām aplej ar lielu daudzumu verdoša ūdens. Blenderī saliek visas mērces sastāvdaļas, pievieno cukuru un sablendē vienmērīgā masā. Bļodā liek visas sastāvdaļas pa drusciņai un pārlej ar mērci.
Veidus, kā ar mīlestību pagatavot omulīgas maltītes un vienmēr pagatavot tās perfekti, varēs uzzināt jaunajā raidījuma ciklā “Džeimija Olivera mājas receptes”, kas būs skatāms TV kanālā “FOX Life” no 6.marta piektdienās, plkst. 18:05.