Audzējam spraģeļsalātus! 0

“Pastāstiet, kā pareizi audzēt sparģeļsalātus!” AINA RĪGĀ

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Sparģeļsalāti ir mazpazīstami lapu dārzeņi. Augi vairāk populāri ir Āzijas tautām, pie mums tos audzē reti. Šie salāti atgādina lapu kāpostus, tikai lapas ir sēdošas, garas, lancetiskas, ar pikantu, diezgan sīvu garšu un lielāku vitamīnu daudzumu. Stublājs ir 5–8 cm resns. Uzturā lieto gan lapas (tāpat kā spinātiem), gan sulīgos virszemes stublājus – visbiežāk sautētā, vārītā vai apceptā veidā, kā arī tīteņu gatavošanai.

Sparģeļsalātus audzē no dēstiem, sēju sākot martā, vai ar tiešu sēju laukā no aprīļa līdz jūnija beigām. Starp rindām vēlams 50–60 cm, starp augiem 25–30 cm attālums. Lietošanas gatavību sasniedz 70–100 dienās pēc uzdīgšanas. Jānovāc pirms salnām. Sparģeļsalātus var uzglabāt vairākus mēnešus, pieraktus siltumnīcā vai vēsā pagrabā. Eiropā pazīstamākā šķirne ir ‘Celtuce’.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.