Salāti ar vītinātu gaļu, marinētām sēnēm, lazdu riekstiem un olīvām 0
Burvīgi salāti, ko iesaka Rimi Gardēde Ilze Jurkāne. Viesi sniegsies pēc papildu porcijas!
Sastāvdaļas
1 lielais iepakojums salātu maisījuma
1 svaigs gurķis, sagriezts kubiņos
200 g zaļo vai melno olīvu bez kauliņiem
100 g granātābola sēkliņu
5 ēd. k. lazdu riekstu eļļas (var arī izmantot olīvu vai citu eļļu)
3 ēd. k. sojas mērces
3 ēd. k. aveņu etiķa vai balzametiķa, kuram pievieno 1 tējk. aveņu ievārījuma
12 ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm
200 g vītinātas gaļas plānās šķēlēs
250 g marinētu sēņu
100 g rīvēta cietā siera
150 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sasmalcināti
Pagatavošana
Salātu maisījumu sadala pa četriem šķīvjiem vai izvieto lielā, lēzenā šķīvī.
Vītināto gaļu saplēš ar pirkstiem un izbārsta virs salātiem.
Uzkaisa sēnes, tomātus, olīvas, sieru un gurķus.
Lazdu riekstus ievieto maisiņā un nedaudz pasit ar āmuru vai pudeli. Pārkaisa salātiem.
Mērci pagatavo no eļļas, sojas mērces un etiķa, pārlej salātiem.
Apkaisa ar granātābolu sēkliņām.
Servē kā atsevišķu ēdienu vai pirms gaļas vai zivju ēdiena.
Var arī pasniegt kopā ar otro ēdienu.
Iesaka Rimi Gardēde Ilze Jurkāne