Salāti ar Pekinas kāpostu un lasi 0
Pekinas kāposti mūsu ēdienkartē ienākuši salīdzinoši nesen, taču tie ir paguvuši iemantot nedalītas simpātijas dažādos salātos. Piedāvājam vieglus un garšīgus salātus ar šiem kāpostiem un lasi.
Sastāvdaļas – viens neliels Pekinas kāposts, 100 g mazsālīta laša, ciets siers, ķiršu tomātiņi, majonēze, sāls un malti melnie pipari, salātlapas dekorēšanai.
Pagatavošana.
Kāpostu nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos, ieliek traukā un pievieno majonēzi. Samaisa.
Salātlapas noskalo siltā ūdenī, nosusina un izklāj uz šķīvja ar robotajām maliņām uz ārpusi.
Uz salātlapām liek sagriezto kāpostu, veidojot nelielu pauguru.
Mazsālīto lasi sagriež plānās šķēlītēs un liek virsū uz kāposta zvaigznes vai zieda formā.
Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm un izrotā salātus. Pēc vēlēšanās visu var pārkaisīt ar sāli un pipariem.
Uz smalkās rīves sarīvē sieru un viegli pārkaisa salātus.
Viegli, netrekni salāti gatavi. Labu apetīti!