Salāti ar krēmsiera mērci 0
Latvijā ir apmēram septiņdesmit sieru šķirnes. Pērnā gada nogalē to saimei pievienojās jaunums – krēmsiers jeb svaigais siers “Rasa”. Krēmsiers ir lieliska kausētā siera alternatīva, taču vieglāks un maigāks, tāpēc jo īpaši piemērots vasaras ēdienkartei, kad sevi gribas palutināt ar veselīgiem, ātri izmantojamiem produktiem.
Krēmsieram “Rasa” ir trīs garšas: klasiskā, ar zaļumiem un garšaugiem, ar tomātiem un saldo papriku. Šis siers ir ieņēmis stabilu vietu gan mājas, gan restorānu ēdienkartē, jo to var ziest ne tikai uz brokastu maizītes, bet izmantot izsmalcinātu ēdienu gatavošanā. Siera restorāna īpašnieks, ilggadējais pavārs Aivars Varņeckis iesaka krēmsieru pievienot zupām un mērcēm, uzkodām, pamatēdieniem. Klasiskais krēmsiers ir saldo ēdienu, desertu un kūku ideāla sastāvdaļa. Un krēmsiers – kā jau visi sieri – labi sader ar dažādiem produktiem. Vasarā tas draudzējas galvenokārt ar dārzeņiem, ogām un augļiem, tā dažādojot saulainās sezonas garšu buķeti.
Salāti ar krēmsiera “Rasa” mērci
Sastāvdaļas
400 g salātlapu, 300 g svaigu tomātu.
Mērcei: 200 g krēmsiera “Rasa” ar zaļumiem un garšvielām, ¼ citrona sulas, garšaugi (baziliks, pētersīļi, lociņi, dilles), 100 g krējuma, sāls, pipari, 1 ķiploka daiviņa.
Kā gatavot
Salātlapas noskalo, notecina ūdeni, saplēš lielos gabalos. Nomazgā tomātus, izgriež serdītes un sagriež daiviņās.
Gatavo siera mērci: krēmsieru sajauc ar skābo krējumu, smalki sakapātiem garšaugiem, citrona sulu, pievieno smalki sarīvētu ķiploku, sāli un piparus.
Salātus pirms pasniegšanas dekorē ar garšaugiem.
.
Cukini spilvens ar tomātu
Sastāvdaļas
300 g baklažānu vai cukini, 3 stingri tomāti, 200 g krēmsiera “Rasa” ar zaļumiem un garšvielām, 40 g bazilika, sāls un pipari pēc garšas.
Kā gatavot
Sajauc sieru ar smalki sakapātu baziliku, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Baklažānus vai cukini griež šķēlītēs, tās ierīvē ar sāli un pipariem. Tomātiem nogriež cepurītes un izgrebj sēklotnes. Tomātus piepilda ar siera masu, liek uz baklažānu vai cukini šķēlītēm, cep 180 grādu temperatūrā 15 – 20 minūtes.
Ēdienu var pasniegt aukstu vai siltu. Dekorē ar svaigu baziliku un rupji maltiem pipariem. Ēdiens lieliski garšo ar grilētiem gaļas ēdieniem.