Foto – Andris Dzenis

Salāti ar krēmsiera mērci 0

Latvijā ir apmēram septiņdesmit sieru šķirnes. Pērnā gada nogalē to saimei pievienojās jaunums – krēmsiers jeb svaigais siers “Rasa”. Krēmsiers ir lieliska kausētā siera alternatīva, taču vieglāks un maigāks, tāpēc jo īpaši piemērots vasaras ēdienkartei, kad sevi gribas palutināt ar veselīgiem, ātri izmantojamiem produktiem.

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Krēmsieram “Rasa” ir trīs garšas: klasiskā, ar zaļumiem un garšaugiem, ar tomātiem un saldo papriku. Šis siers ir ieņēmis stabilu vietu gan mājas, gan restorānu ēdienkartē, jo to var ziest ne tikai uz brokastu maizītes, bet izmantot izsmalcinātu ēdienu gatavošanā. 
Siera restorāna īpašnieks, ilggadējais pavārs Aivars Varņeckis iesaka krēmsieru pievienot zupām un mērcēm, uzkodām, pamatēdieniem. Klasiskais krēmsiers ir saldo ēdienu, desertu un kūku ideāla sastāvdaļa. Un krēmsiers – kā jau visi sieri – labi sader ar dažādiem produktiem. Vasarā tas draudzējas galvenokārt ar dārzeņiem, ogām un augļiem, tā dažādojot saulainās sezonas garšu buķeti.

Salāti ar krēmsiera “Rasa” mērci

Sastāvdaļas

400 g salātlapu, 300 g svaigu tomātu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mērcei: 200 g krēmsiera “Rasa” ar zaļumiem un garšvielām, ¼ citrona sulas, garšaugi (baziliks, pētersīļi, lociņi, dilles), 100 g krējuma, sāls, pipari, 1 ķiploka daiviņa.

Kā gatavot

Salātlapas noskalo, notecina ūdeni, saplēš lielos gabalos. Nomazgā tomātus, izgriež serdītes un sagriež daiviņās.

Gatavo siera mērci: krēmsieru sajauc ar skābo krējumu, smalki sakapātiem garšaugiem, citrona sulu, pievieno smalki sarīvētu ķiploku, sāli un piparus.

Salātus pirms pasniegšanas dekorē ar garšaugiem.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cukini spilvens ar tomātu

Sastāvdaļas

300 g baklažānu vai cukini, 3 stingri tomāti, 200 g krēmsiera “Rasa” ar zaļumiem un garšvielām, 40 g bazilika, sāls un pipari pēc garšas.

Kā gatavot

Sajauc sieru ar smalki sakapātu baziliku, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Baklažānus vai cukini griež šķēlītēs, tās ierīvē ar sāli un pipariem. Tomātiem nogriež cepurītes un izgrebj sēklotnes. Tomātus piepilda ar siera masu, liek uz baklažānu vai cukini šķēlītēm, cep 180 grādu temperatūrā 15 – 20 minūtes.

Ēdienu var pasniegt aukstu vai siltu. Dekorē ar svaigu baziliku un rupji maltiem pipariem. Ēdiens lieliski garšo ar grilētiem gaļas ēdieniem.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.