Salāti ar ķiršiem no azerbaidžānu virtuves 0
Tie, kam nepatīk koriandra laksti (kinza), var izmantot pētersīļus. Parasto sīpolu vietā var izmantot sarkanos, tad nav nepieciešama blanšēšana.
Nomazgā saldos ķiršus, nedaudz pagaida, līdz apžūst. Izņem kauliņus.
Ķiršus liek dziļā traukā.
Ar karotīti piepiež ogas, lai izspiestos sula.
Notīra sīpolus, sagriež gredzenos vai pusgredzenos. Liek atsevišķā traukā un aplej ar verdošu ūdeni uz 2-3 minūtēm, lai noņemtu sīvumu.
Nolej ūdeni, nospiež sīpolus un nedaudz patur. Tālāk ņem nedaudz koriandra lakstus (vai pētersīļus), sīki sagriež. Var pielikt nedaudz piparmētras.
Liek klāt sagatavotos sīpolus. Visu pievieno ķiršiem.
Salātus pārkaisa ar sāli, sarkanajiem maltajiem pipariem un rūpīgi samaisa.
Ļauj salātiem ievilkties 10-15 minūtes ledusskapī.
Protams, šo salātu garša ir neierasta, taču ļoti atsvaidzinoša!
Avots: findfood.ru