Salāti ar diedzētu sieramoliņu: vitamīnu bumba! 0
Sastāvdaļas
• 60 g salātlapu mix
• 100 g redīsu
• 50 g diedzētu sieramoliņa sēklu
Mērcei
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote agaves sīrupa
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Redīsus nomazgā un sagriež ripiņās. Salātlapas noskalo un nosusina žāvētājā vai noliek notecināties uz virtuves papīra dvieļa. Uz šķīvja kārto salātlapas, redīsus un izdiedzētās sieramoliņa sēklas (tās dīgst 4–5 dienas). Pagatavo mērci, atsevišķā bļodā samaisot visas tai paredzētās sastāvdaļas. Pārlej salātiem. Sieramoliņa sēklas dod patīkamu pikantu, mazliet asu, rūgtenu garšu.
! Mērcei paredzēto agaves sīrupu var aizstāt ar kļavu vai cukurbiešu sīrupu.