Salāti ar diedzētām sinepju sēklām un ķirštomātiņiem 0
Sastāvdaļas
• 150 g ķirštomātiņu
• 60 g salātlapu mix
• 25 g diedzētu sinepju sēklu
Mērcei
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• ēdamkarote kļavu sīrupa
• ½ tējkarotes krievu sinepju
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Ķirštomātiņus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Salātlapas nomazgā un nosusina. Uz šķīvjiem kārto diedzētas sinepju sēklas (tās izdīgst 2–3 dienās), tomātus un salātu lapiņas. Pagatavo mērci, sajaucot visas tai paredzētās sastāvdaļas, un pārlej salātiem. Iznāk izcili, pikanti salāti, jo sinepes dod patīkamu asumu un aromātu.