Foto – Anda Krauze

Salāti ar apceptām garnelēm un mandarīniem 0

Sastāvdaļas (1 porcija)
• 15 g biešu lapiņu
• 15 g rukolas
• ½ mandarīna
• ½ avokado
• 5 nelobītas tīģergarneles
• apelsīnu sula
• saldā čili mērce

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Tīģergarneles noloba un 15 minūtes patur saldā čili mērces marinādē. To var pagatavot pats, izmantojot medu, svaigo čili piparu, sāli un terijaki mērci. Garneles izņem no marinādes un apcep uz karstas pannas sviestā no abām pusēm. Pirms beidz cept, garnelēm pārlej 2 ēdamkarotes baltvīna. Tas jūras veltēm piešķirs niansētāku garšu. Pēc tam garneles nosusina papīra dvielītī, jo sviests atdziestot sacietē.

Traukā liek salātu lapas, uz tām kārto garneles, šķēlītēs sagrieztu avokado un mandarīnus (tos iepriekš notur cukura sīrupā, kam var pievienot citrona sulu un anīsa zvaigzni, bet var arī iztikt bez tā). Pārslaka sinepju mērci, ko pagatavo no Dižonas sinepēm, karameļu sīrupa, sāls, apelsīnu/citrona sulas, melnajiem pipariem un maigas garšas olīveļļas. Rotā ar dīgstiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.