Sāļās biezpiena bumbiņas zaļumos. Skrundenieces Ingūnas recepte 1
Maija sākumā Skrundas pilsētas svētku ietvaros notika Kurzemes reģiona konkurss “Biezpiena un maizes gardumi”, kurā piedalījās 17 dalībnieku no desmit novadiem. 5. vietu ieguva Ingūna Vītola. Lūk, viņas recepte.
5. vieta. Ingūna Vītola, Durbes novada zemnieku saimniecība “Strēlnieks”
Kā gatavot biezpiena bumbiņas? Biezpienu samaļ vai sablendē. Pievieno mīkstu sviestu, sāli, var arī nedaudz majonēzes. Kārtīgi samīca.
Masai pieliek smalki sagrieztu kūpinātu lasi, var arī mazsālītu siļķi, zaļumus. Atkal samīca.
Veido mazas bumbiņas, tās apviļā sasmalcinātos zaļumos vai rīvmaizē.
Pāris stundu patur ledusskapī, lai sastingst.