Sāļais kabaču pīrāgs ar olīvām 6
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 500 g kabaču
• liela sarkanā paprika
• 2 tomāti
• 70 g melno olīvu
• 400 ml izvārītu rīsu
• 400 ml piena
• 200 g rikotas vai tofu siera
• 10 olas
• 1,5 tējkarotes sāls
• 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana.
Kabačus un papriku sagriež mazos gabaliņos un apcep pannā uz straujas uguns, lai mazliet apbrūninās, bet neizšķīst. Tomātus sagriež kubiņos, olīvas – smalkās ripiņās. Cepešpannā, kas izklāta ar cepampapīru, saliek dārzeņus, pārkaisa pāri rīsus. Bļodā sakuļ olas, pielej pienu, pieber sāli un piparus. Pārlej dārzeņiem un rīsiem. Sieru sagriež plānās šķēlītēs un noklāj kārtojumu. Cep +170 oC 35–40 minūtes.
Atdzisušu sagriež gabaliņos un pārkaisa ar zaļumiem.