Sāļais biezpiena mīklas pīrāgs ar kāpostu pildījumu 0
Kāpostu pildījuma recepte
• Vidējs kāposts
• 2 lieli sīpoli
• 2 ķiploka daiviņas
• 1,5 tējkarotes sāls
• 1,5 ēdamkarotes brūnā karamelizētā cukura
• 100 ml tomātu mērces
• 50 ml olīveļļas
Kāpostu un sīpolus sakapā mazos gabaliņos. Ķiplokus smalki sagriež. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, tad pieliek kāpostus, ķiplokus un sutina, līdz vidēji mīksti. Pieber garšvielas, sāli un brūno karamelizēto cukuru (ja nav pieejams, var izmantot balto). Pēc tam pielej tomātu mērci un sutina uz mazas uguns, līdz kāposti iekrāsojas viegli sarkanbrūni. Pildījuma pietiek 35–45 kāpostu pīrādziņiem vai vienam lielam sāļajam pīrāgam.
! Gatavojot pildījumu, kāpostus nevajag izsutināt pavisam mīkstus, bet lai tie ir mazliet kraukšķīgi.
Sāļais biezpiena mīklas pīrāgs
• 250 g biezpiena
• 125 g kviešu miltu
• Ola
• Tējkarote cepamā pulvera
• Tējkarote cukura
• Naža gals sāls
• Kāpostu pildījums (sk. pamatrecepti)
Biezpienu saspaida, pievieno olu, cukuru, sāli un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pieber biezpienam. Mīca mīklu, līdz tā ir vijīga un viegli veidojama. Pusi mīklas izrullē un ieklāj cepamajā veidnē. Vidū liek kāpostu pildījumu. Atlikušo mīklu izrullē un no tās izspiež sirsniņas vai zvaigznītes, ko sakārto virspusē. Pārziež ar olu vai kefīru. Cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25–30 minūtes.