Sāļā uzkoda no siļķes “Zemenītes” – fotorecepte 0
Sastāvdaļas – mazsālīta siļķe, sarkanais sīpols, dilles, biete, 2 – 3 kartupeļi, citrona sula, olīveļļa, pētersīļi, sezams.
Pagatavošana.
Kartupeļus un bieti novāra, atdzesē un nomizo.
Bieti sarīvē uz smalkās rīves, kartupeļus samīca biezenī, visu samaisa kopā viendabīgā masā.
Siļķi un sīpolu sagriež mazos gabaliņos, samaisa ar sasmalcinātām dillēm.
No biešu masas izveido nelielu plācenīti, vidū liek tējkaroti siļķu pildījuma, aiztaisa biešu masu ciet, veidojot zemenītes formu.
No olīveļļas un citrona sulas veido mērcīti, ar kuru pārlej visas “zemenītes”, pārkaisa ar sezamu.
No pētersīļiem veido zemeņu lapiņas.
Labu apetīti!