Sāļā torte “Grāfa Līvena loms”. Konkursa recepte 0
Šovasar vairākos Latvijas reģionos biedrība “Siera klubs” un Maiznieku biedrība sadarbībā ar pašvaldībām organizēja konkursu “Siera un maizes svētku sāļā torte”. Interese par pasākumu bija liela, turklāt konkursā piedalījās ne vien pieredzes bagātas tortu cepējas, bet arī jaunieši – topošie konditori. Žūrija, kas vērtēja receptūru, formas oriģinalitāti, noformējumu, garšu un prezentāciju, bija patīkami pārsteigta par meistarību un radošo izdomu.
Tortes autores – topošās konditores Amanda Puķīte un Ramona Vorohta – ar savu Grāfa Līvena lomu konkursā ieguva trešo vietu.
Pirmajai kārtai
• “Liepkalnu” rudzu maize
• Tostermaize
Pildījumam
• 225 g šķiņķa
• 5 kaltēti tomāti
• 100 g svaigā siera ar zaļumiem
• 100 g majonēzes
Maizei nogriež garozu, šķēles mitrina ar eļļu, kurā bija kaltētie tomāti, un virsū liek sablendētu pildījumu.
Otrajai kārtai
• Rudzu maize
Pildījumam
• 200 g burkānu
• 3 vārītas olas
• 10 g ķiploka
• 200 g siera Smiltenes Maazdamer
• 100 g majonēzes
Rupjmaizei nogriež garozu, šķēles mitrina ar eļļu, kurā bija kaltētie tomāti, un virsū liek sablendētu pildījumu.
Trešajai kārtai
• Sāļo biskvītu cep no 10 olām, 10 ēdamkarotēm miltu, pievienojot garšvielas.
Pildījumam
• 220 g zaļā siera Talsu ritulis
• 8 kaltēti tomāti
• 400 g svaigu gurķu
• 50 g majonēzes
Uz atdzesēta sāļā biskvīta liek sablendētu pildījumu.
Ceturtajai kārtai
• Baltmaize
Pildījumam
• 190 g laša
• 180 g svaigā siera ar zaļumiem
Baltmaizi mitrina ar eļļu, kurā bija kaltētie tomāti. Uz maizes šķēlēm liek sablendētu pildījumu.
Sāļās tortes virskārtai baltmaizi samitrina ar eļļu, kurā bija kaltētie tomāti, un uzlej krēmu, ko gatavo no 600 g svaigā siera, 200 g biezpiena un 200 g skābā krējuma.