Sāļā strūdele ar skābētu kāpostu pildījumu 0
Sastāvdaļas mīklai:
• 250 g kviešu miltu
• 150 ml kefīra
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma
• 50 g sviesta
• ½ tējkarotes sodas
• Šķipsniņa sāls
Pildījumam:
• 400 g skābētu kāpostu
• 200 g svaigu kāpostu
• Sīpols
• 100 g kūpinātas gaļas
• 3–4 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes tomātu mērces
• Ķimenes pārkaisīšanai
Pagatavošana.
Kviešu miltus sajauc ar cukuru un sodu. Ieberž tajos mīkstu sviestu, pieber sāli. Pamazām lej klāt kefīru un mīca, līdz mīkla kļūst elastīga, bet stingra (atkarībā no miltu kvalitātes kefīra daudzums var nedaudz atšķirties). Tad mīklu atstāj uz pusstundu.
Gatavo pildījumu. Svaigos kāpostus smalki sagriež, arī skābēto garās strēmeles sagriež smalkāk. Sīpolu sakapā. Gaļu sagriež gabaliņos. Pannā uzkarsē augu eļļu, apcep sīpolu, tad pievieno svaigos un skābētos kāpostus un arī apcep. Visbeidzot pieliek gaļu un tomātu mērci.
Izrullē mīklu, vidū liek pildījumu un satin. Malas nedaudz samitrina, lai labāk salīp. Apziež ar olu un uzkaisa ķimenes. Cep +180 °C aptuveni 35–40 minūtes, līdz strūdele ir pacēlusies un virspuse zeltaini brūna.