Brīvdienās lutinām sevi un mīļos ar brīnumgardu sāļo kūku. Ar sviesta zivi un lasi! 0
Sastāvdaļas
• 2 tostermaizes klaipi
• 500 g kūpināta laša
• 500 g mencas vai sviesta zivs
• 2 svaigie gurķi
• 500 g klasiskā krēmsiera
• 200 ml bezpiedevu jogurta
• dilles
• loki
Pagatavošana
Tostermaizes šķēlēm nogriež garozu un no šķēlēm veido kūkas pamatni. Krēmsieru samaisa ar jogurtu, līdz veidojas viendabīga masa, un klāj uz pamatnes.
Uz pirmās krēma kārtas liek sasmalcinātu lasi un sakapātus zaļumus, pēc tam liek nākamo maizes kārtu. Uz tās klāj krēmu, tam virsū liek sasmalcinātu balto zivi un sīki sagrieztu gurķi.
Turpina kārtot, līdz beidzas sāļās kūkas sastāvdaļas.
Kūku uz nakti ievieto ledusskapī, lai garšas ievelkas. Nākamajā dienā kūka ir gatava pasniegšanai.
Var dekorēt ar lasi, garnelēm, ikriem, olīvām, puraviem un zaļumiem.