Sākam realizēt griķu krājumus! Vienkārši pagatavojamās griķu-pupiņbumbiņas 1
Nu ir laiks gatavot, ir izsalkuši vēderiņi un daudz griķu. Nav divu domu – jātaisa gardās un sātīgās griķu-pupiņu bumbiņas, ko nezinātājs pat varētu noturēt par gaļas bumbiņām. Garšo labi kopā ar makaroniem, mērcē vai kā uzkoda. Ķeramies klāt!
Sastāvdaļas
1,5 krūzes griķi (vārīti)
bundža pupiņas
1 sīpols (pēc izvēles)
2 ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
garšvielas – sāls, pipari, ķiploku pulveris, paprika, kumins
Pagatavošana
Sāc ar griķu sagatavošanu novārot tos viegli sālītā ūdenī. (Tas ir apmēram 1/2 pus krūze griķi 1,5 krūzēs ūdens.)
Kad griķi novārījušies, ļauj tiem atdzist un liec blenderī kopā ar pupiņām un garšvielām.
Papildus garšai var pievienot gabaliņos sagrieztu sīpolu un ķiploku un blenderēt visu kopā.
Kad masa kļuvusi vairāk vai mazāk vienmērīga, veido “gaļas” bumbiņas.
Cep uz pannas vai krāsnī apmēram 15 minūtes 180°C. Var pievienot makaroniem, mērcēm vai ēst kā uzkodu. Mmm…gardums!
Avots: Vegāns Virtuvē