Piparmētru-citronu marināde 5

Nepieciešams

4–5 ēdamkarotes citrona sulas
3–4 lapiņas piparmētru
60 ml baltvīna
Viens liels sīpols
Ķiploku pulveris (vai 2–3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas)
Majorāns, timiāns, malti sarkanie pipari (asie un saldie)

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

1. Sīpolu sasmalcina.
2. Piparmētru sakapā, pārlej ar citrona sulu.
3. Sajauc sīpolus un piparmētru. Pievieno garšvielas un ķiploku.
4. Pārlej maisījumu ar vīnu. Visu kārtīgi sajauc.
5. Gaļu marinē vienu stundu.

Marināde uz citrona bāzes ir garšīgāka, bet skābums – mazāk agresīvs, tas nesašķeļ gaļu šķiedrās, tomēr padara to mīkstāku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sula veicina gaļas ātrāku fermentēšanos. Papildus mīkstināšanai citrons palīdz gaļai vieglāk uzsūkt garšvielas un garšaugus. Turklāt šī marināde pasargā gaļu no pārliekas apdegšanas, jo pirmā karstuma ietekme skar marinādi, nevis gaļu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.