Sākam grilēšanas sezonu! 3 ātri pagatavojamas un garšīgas marinētas gaļas receptes 5
Marinādes gatavoja jau senie romieši
Ļoti bieži nav laika ilgi marinēt cepšanai paredzēto gaļu, bet ļoti kārojas, lai tā izceptos maiga un sulīga. Pavārs Igors Misēvičs piedāvā marinādes, kas padarīs jebkuru grilēšanai paredzēto gaļu ļoti garšīgu nieka stundas laikā!
Daudzi nezina, ka marinādes gatavoja jau vairāk nekā pirms 2000 gadiem.
Jau senie romieši ievēroja, ka gaļas un zivju izmērcēšana sāļajā jūras ūdenī padara gaļu mīkstāku un ievērojami uzlabo garšu.
Pats vārds “marināde” tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “jūras”.
Ar laiku marinādes kļuva arvien populārākas, receptes pilnveidojās un tika papildinātas ar jauniem elementiem.
Dienvideiropas iedzīvotāji sāka izmantot etiķi. Tā kulinārijas vēsturē parādījās augļu un dārzeņu marinēšana un konservēšana ilgai uzglabāšanai.
Savukārt Austrumos marinādes sāka gatavot uz daudzu un dažādu garšvielu un garšaugu bāzes.
Mūsdienās izstrādātas ekspresmarināžu receptes, kas pat sīkstu gaļu ātri pārvērš lieliskā šašlikā.