Arbūzs – ārstniecisks līdzeklis 0
Jau kopš seniem laikiem arbūzs tiek izmantots ārstnieciskajā uzturā, tas labi attīra organismu. “Šī garšīgā oga veicina šķidruma apriti organismā, uzlabo nieru darbību. Arbūza mīkstumiņš satur arī balastvielas jeb šķiedrvielas, kas optimizē zarnu darbību,” stāsta A. Brēmanis. Bieži to iesaka aknu, nierakmeņu slimību ārstēšanai un locītavu kaitēm sāļu izvadīšanai no organisma. Neskatoties uz to, ka arbūzs ir diezgan salds un cukuru saturošs auglis, tajā nav daudz kaloriju, tāpēc, no enerģētiskā viedokļa raugoties, tas ir rekomendējams dažādām veselības problēmām, kur nepieciešama kaloriju ierobežošana, piemēram, aptaukošanās gadījumā.
Tā kā arbūzam ir ļoti labs skalojošais efekts, tos iesaka ēst atslodzes dienās.
A. Brēmanis: “Arbūzu var iekļaut pat piecās vai sešās ēdienreizēs dienā. Jāēd pa kārtīgai šķēlei, var, protams, arī vairāk. Ieteicams kombinēt ar citām ogām vai augļiem – vietējām upenēm, mellenēm vai ērkšķogām.