Sagatavojiet papildporcijas! BBQ lasis garšaugos ar grilētu tomātu salātiem 0
Sātīga, bet viegla maltīte – laša fileja garšaugu apvalkā, pagatavota uz grila kopā ar Santa Maria BBQ mērci ar grauzdētiem ķiplokiem un pasniegta kopā ar sulīgiem salātiem. Maltītei īpašu garšu piedod klāt pievienotie grilētie ķiršu tomātiņi.
Sastāvdaļas (četrām porcijām):
- 800 g laša fileja ar ādu
- 1 ēd.k. eļļa
- 1 paciņa Santa Maria Garšvielu maisījums gaļas marinēšanai ar garšaugiem (RUB)
- Santa Maria BBQ mērce ar grauzdētiem ķiplokiem
- 200 g dzeltenie ķiršu tomāti
- 200 g sarkanie ķiršu tomāti
- 0.5 gab. sīpolloku buntīte
- 200 g rukola
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. ābolu sidra etiķis
- 1 ēd.k. medus
- Santa Maria Akmens sāls
- Santa Maria Tellicherri melnie pipari
Pagatavošana:
1. Laša fileju apsmērē ar olīveļļu un kārtīgi apviļā garšvielu maisījumā. Lasi liek uz sakarsētas grilpannas vai grila ar ādu uz leju. Cepot pirmās 10 minūtes, grilu noslēdz ar vāku, pēc tam atver un lasi apsmērē ar BBQ mērci. Turpina to cept vēl 5 minūtes uz grila bez vāka.
2. Noskalo tomātus un apbrūnina uz grilpannas vai grila, atdzesē un sagriež uz pusēm. Pagatavo mērci – sajauc olīveļļu, ābolu etiķi, medu, sāli un piparus. Lielā bļodā samaisa rukolu, grilētos tomātus, sakapātus lociņus un pirms pasniegšanas pārlej ar salātu mērci.