Publicitātes foto

Sagatavojiet papildporcijas! BBQ lasis garšaugos ar grilētu tomātu salātiem 0

Sātīga, bet viegla maltīte – laša fileja garšaugu apvalkā, pagatavota uz grila kopā ar Santa Maria BBQ mērci ar grauzdētiem ķiplokiem un pasniegta kopā ar sulīgiem salātiem. Maltītei īpašu garšu piedod klāt pievienotie grilētie ķiršu tomātiņi.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas
  • 800 g laša fileja ar ādu
  • 1 ēd.k. eļļa
  • 1 paciņa Santa Maria Garšvielu maisījums gaļas marinēšanai ar garšaugiem (RUB)
  • Santa Maria BBQ mērce ar grauzdētiem ķiplokiem
  • 200 g dzeltenie ķiršu tomāti
  • 200 g sarkanie ķiršu tomāti
  • 0.5 gab. sīpolloku buntīte
  • 200 g rukola
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. ābolu sidra etiķis
  • 1 ēd.k. medus
  • Santa Maria Akmens sāls
  • Santa Maria Tellicherri melnie pipari

Pagatavošana:

1. Laša fileju apsmērē ar olīveļļu un kārtīgi apviļā garšvielu maisījumā. Lasi liek uz sakarsētas grilpannas vai grila ar ādu uz leju. Cepot pirmās 10 minūtes, grilu noslēdz ar vāku, pēc tam atver un lasi apsmērē ar BBQ mērci. Turpina to cept vēl 5 minūtes uz grila bez vāka.
2. Noskalo tomātus un apbrūnina uz grilpannas vai grila, atdzesē un sagriež uz pusēm. Pagatavo mērci – sajauc olīveļļu, ābolu etiķi, medu, sāli un piparus. Lielā bļodā samaisa rukolu, grilētos tomātus, sakapātus lociņus un pirms pasniegšanas pārlej ar salātu mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.