Sacepums no saldētiem pelmeņiem ar siera cepurīti 6
Sastāvdaļas – 800 g sasaldētu pelmeņu, 2–3 sīpoli, 100 g cieta siera, 4 olas, 250 g majonēzes, 1–2 tējkarotes sāls, šķipsniņa piparu, zaļumi pēc garšas.
Pagatavošana.
Sīpolus sasmalcina mazos gabaliņos. Apcep pannā augu eļļā līdz zeltainai krāsai.
Uzkarsē cepeškrāsni, cepamo formu iesmērē ar eļļu un ieliek cepeškrāsnī uz 1–2 minūtēm sasilt. Tad pelmeņi nelips klāt.
Sasildītajā cepamajā formā rindo pelmeņus vienā kārtā. Uzkaisa sāli un piparus.
Pa virsu liek apceptos sīpolus.
Atsevišķā trauciņā iesit olas, pievieno sāli un piparus, kā arī majonēzi. Visu kārtīgi sakuļ. Šo maisījumu uzlej pelmeņiem.
Cepamo formu liek cepeškrāsnī un cep 200–220 grādu karstumā apmēram 40 minūtes.
10 minūtes pirms cepšanas beigām uzkaisa rīvētu sieru.
Gatavu sacepumu pārkaisa ar svaigiem sasmalcinātiem zaļumiem.
Labu apetīti!