Sacepums no saldētiem pelmeņiem ar siera cepurīti 6

Sastāvdaļas – 800 g sasaldētu pelmeņu, 2–3 sīpoli, 100 g cieta siera, 4 olas, 250 g majonēzes, 1–2 tējkarotes sāls, šķipsniņa piparu, zaļumi pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Sīpolus sasmalcina mazos gabaliņos. Apcep pannā augu eļļā līdz zeltainai krāsai.

Uzkarsē cepeškrāsni, cepamo formu iesmērē ar eļļu un ieliek cepeškrāsnī uz 1–2 minūtēm sasilt. Tad pelmeņi nelips klāt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sasildītajā cepamajā formā rindo pelmeņus vienā kārtā. Uzkaisa sāli un piparus.

Pa virsu liek apceptos sīpolus.

Atsevišķā trauciņā iesit olas, pievieno sāli un piparus, kā arī majonēzi. Visu kārtīgi sakuļ. Šo maisījumu uzlej pelmeņiem.

Cepamo formu liek cepeškrāsnī un cep 200–220 grādu karstumā apmēram 40 minūtes.

10 minūtes pirms cepšanas beigām uzkaisa rīvētu sieru.

Gatavu sacepumu pārkaisa ar svaigiem sasmalcinātiem zaļumiem.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.