Soli pa solim 3
Mārrutku pārstrādē iesaistās arī Māra sieva Inta. Viņa saknes nomizo, Māris samaļ, pievieno piedevas, pilda burciņās, bet Inta tās noformē. – Mārrutkus smalcinu ar elektrisko gaļas maļamo mašīnu divas reizes: vispirms parupjus, tad – smalkākus. Galīgā biezenī nesastrādāju, jo cilvēki ēdot grib sajust mārrutka gabaliņus.
Kilogramam samaltu sakņu pievieno ēdamkaroti sāls, ēdamkaroti cukura un nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens. Klasiskajiem mārrutkiem etiķi klāt neliek. – Apmaisu, nobirdinu pāris asaru, atstāju kādu pusstundu pastāvēt, lai izdalītos sula, un tad pildu burkās.
Pirms tam burkas un vāciņus aptuveni 15 minūtes sterilizē cepeškrāsnī +140 ºC, lai mārrutki nebojātos.
Katram Māra pagatavoto mārrutku veidam mazliet atšķiras pievienotā cukura daudzums. Piemēram, ja liek klāt dzērvenes (tās samaļ tāpat kā mārrutkus), 1 kg masas ņem vairāk cukura – 2,5 ēdamkarotes, savukārt mārrutkiem ar riekstu piedevu pielej nedaudz ābolu etiķa, bet cukuru neizmanto.
Savu produkciju Lapiņi realizē draugiem, radiem, paziņām, arī ar interneta starpniecību.