Māris Lapiņš ir jurists un uzņēmējs, bet viņa vaļasprieks ir kulinārija. Maltītes ģimenei parasti gatavojot viņš.
Māris Lapiņš ir jurists un uzņēmējs, bet viņa vaļasprieks ir kulinārija. Maltītes ģimenei parasti gatavojot viņš.
Foto – Anda Krauze

Soli pa solim 3

Mārrutku pārstrādē iesaistās arī Māra sieva Inta. Viņa saknes nomizo, Māris samaļ, pievieno piedevas, pilda burciņās, bet Inta tās noformē. – Mārrutkus smalcinu ar elektrisko gaļas maļamo mašīnu divas reizes: vispirms parupjus, tad – smalkākus. Galīgā biezenī nesastrādāju, jo cilvēki ēdot grib sajust mārrutka gabaliņus.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Kilogramam samaltu sakņu pievieno ēdamkaroti sāls, ēdamkaroti cukura un nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens. Klasiskajiem mārrutkiem etiķi klāt neliek. – Apmaisu, nobirdinu pāris asaru, atstāju kādu pusstundu pastāvēt, lai izdalītos sula, un tad pildu burkās.

Pirms tam burkas un vāciņus aptuveni 15 minūtes sterilizē cepeškrāsnī +140 ºC, lai mārrutki nebojātos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katram Māra pagatavoto mārrutku veidam mazliet atšķiras pievienotā cukura daudzums. Piemēram, ja liek klāt dzērvenes (tās samaļ tāpat kā mārrutkus), 1 kg masas ņem vairāk cukura – 2,5 ēdamkarotes, savukārt mārrutkiem ar riekstu piedevu pielej nedaudz ābolu etiķa, bet cukuru neizmanto.

Savu produkciju Lapiņi realizē draugiem, radiem, paziņām, arī ar interneta starpniecību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.