Eksperimentē ar piedevām 3
Mārrutku cienītāji esot diezgan konservatīvi – lielākoties prasa tīru mantu, bez kādām piedevām. Taču tas neapslāpē Māra eksperimentētāja garu. Visu mūžu ēdot tikai kaut ko vienu, apzogam sevi, jo ir taču tik daudz brīnišķīgu garšas kombināciju!
– Vispirms pagatavoju nelielu daudzumu mārrutku ar izvēlēto piedevu, lai ģimenes lokā testētu un saprastu, vai garšas labi sader, cik daudz citu dārzeņu vai garšaugu vajadzētu pievienot.
Viņš, piemēram, sapratis, ka klāt liekamajiem tomātiem jābūt gataviem un sulīgiem. Vislabāk der vietējie, jo importētajiem pietrūkst tomātiem raksturīgās garšas un aromāta. Bietes, burkānus un garšaugus pērk no zemniekiem, kuri saimnieko netālu no Jaunmārupes. Dzērvenes un pīlādžogas savāc paši, bet citrusaugļus, riekstu maisījumu (valrieksti, mandeles, Indijas rieksti) un čili paveidu halapenjo lūko veikalos.
Patlaban visvairāk pieprasot mārrutkus ar dzērvenēm, ar bietēm un ar tomātiem un ķiplokiem. Savukārt ar halapenjo bagātinātie patīkot tiem, kuri iecienījuši vircotus ēdienus. Pagaršojot šo kombināciju, vispirms sajutām mārrutkus, bet vēlāk halapenjo iekoda kaklā un pat asaras saskrēja acīs. Šķita, ka visi baciļi nu ir pagalam.