Foto – Aija Geida

Rupjmaizes kūka ar dzērvenēm mūsu svētkiem 1

Sviestu sagriež gabaliņos, pievieno cukuru un mīca, līdz iegūst mīkstu, viendabīgu masu. Pievieno rupjmaizes rīvmaizi, kviešu miltus, kakao un cepamo pulveri. Samaisa, tad pieliek skābo krējumu un ar rokām samīca viendabīgā masā. To sadala trīs daļās. Izliek uz cepamā papīra un ar rokām izspaida vienmērīgā kārtā. Katru cep cepeškrāsnī +190 grādos aptuveni 15 minūtes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Biskvīts ir labi jāizcep, tas nedrīkst būt mīksts, tad plātnes sadrūp. Kad biskvīts izcepies, to noliek atdzesēties.

Tikmēr gatavo pildījumu. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Katlā ielej ūdeni, pievieno cukuru un maisa, līdz tas izkusis. Tad ieliek ābolus, dzērvenes, šķipsniņu kanēļa un vāra, līdz āboli sāk izjukt. Pēc tam pievieno sviestu, mazliet pavāra un noslēdz uguni. Putojamajā traukā aukstu saldo krējumu sakuļ stingrās putās (nepievienojot cukuru!).

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad biskvīts un ābolu-dzērveņu masa atdzisusi, sāk veidot kūku. Uz apakšējās plātnes uzsmērē ābolu – dzērveņu masu, uz tās – putukrējumu. Tad liek otru biskvīta kārtu un dara tāpat. Uz trešā biskvīta uzsmērē plānu kārtu putukrējuma, kas saputots ar vaniļas cukuru. Atlikušo putukrējumu iepilda konditorejas spricē. Rotā ar dzērvenēm un putukrējuma rozītēm valsts karoga krāsās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.