Rupjmaizes kārtojums no konkursa 4. vietas ieguvējas 0
Maija sākumā Skrundas pilsētas svētku ietvaros notika Kurzemes reģiona konkurss “Biezpiena un maizes gardumi”, kurā piedalījās 17 dalībnieku no desmit novadiem. 4. vietu ieguva Anta Garbare. Lūk, viņas recepte.
4. vieta. Anta Garbare, Ventspils tehnikuma skolotāja
Rudzu rīvmaizi samitrina ar ābolu sulu.
Gatavo svaigā siera krēmu: siļķu filejām noņem ādu, izņem asakas, sablendē, pievieno svaigo sieru, saldo krējumu un turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.
Marinē sīpolus: sasmalcina sīpolus un kaperus, pievieno garšvielas.
Gatavo biezpiena krēmu: biezpienu izberž caur sietu, pieliek saputotu krējumu, sakapātus zaļumus un garšvielas.
Gatavo siera čipsus: sarīvētu sieru sajauc ar sablendētu baziliku (ja rodas lieka suliņa, notecina caur sietiņu) un kartupeļu cieti, cep cepeškrāsnī +200 °C aptuveni septiņas minūtes.
Visas sastāvdaļas liek kārtām un dekorē ar siera čipsiem un zaļumiem.