Rupjmaizes kārtojums ar ķirbju musu un meža ogu mērci 0
Nomizotu ķirbi sagriež šķēlēs, ietin folijā un 2 stundas cep cepeškrāsnī, pēc tam sablenderē biezenī. Rupjmaizi sīki sablenderē, viegli apgrauzdē cepeškrāsnī. Tai pievieno apgrauzdētas ķirbju sēklas, pārlej ar cukurūdeni (cukurs un ūdens proporcijā 1:1) tā, lai masa ir viegli mitra. Šo masu deserta traukā liek pirmajā kārtā. 200 ml saldā krējuma saputo ar 40 g cukura, pievieno 400 g ķirbja biezeņa, samaisa. 150 ml ūdens uzsilda kopā ar 8 g želatīna, maisa, lai želatīns vienmērīgi izkūst. Pievieno masai, samaisa. Lēnām lej deserta traukā kā otro kārtu. Ievieto ledusskapī, lai sastingst. Pāri lej no ogām un cukura savārītu, atdzesētu mērci.
Gatavoja restorāna “Deviņi” šefpavārs ALEKSANDRS PASEŠŅIKOVS