Rukolas smūtijs ar apelsīna sulu 0
Rukolas lapiņām ir nedaudz pikanta, piparota garša ar pavisam maigu rūgtumiņu pēcgaršā. Tās atgādina jaunās, nepāraugušās pieneņu lapiņas. Mazliet līdzīga garša ir arī lapu sinepēm. Rukola sader ar spinātiem, visu veidu salātlapām, tomātiem un sieru. Rukolas lapiņas var izmantot arī dažādu gardu maizīšu, pastas pagatavošanai, ceptu un grilētu dārzeņu pildījumos un smūtijos. Šoreiz piedāvājam gardu un atspirdzinošu kokteili.
Sastāvdaļas
• Liela sauja rukolas
• Bumbieris
• 250 ml apelsīnu sulas
• 100 ml jogurta bez piedevām
• 2 ēdamkarotes valriekstu vai mandeļu
• Ledus gabaliņi
Pagatavošana.
Riekstus nakti izmērcē aukstā ūdenī. Bumbieri sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ. Pasniedz uzreiz, lai nenoslāņojas.