Rudens kokteilis – enerģijas spridzeklis 0
Sastāvdaļas (3–4 porcijas) –
• sauja brūkleņu
• 2 āboli vai bumbieri
• 10 aroniju ogas
• 5 pīlādži
• 2–3 ēdamkarotes medus
• pa ēdamkarotei saulespuķu, kaņepju, ķirbju sēklu un linsēklu
• 2–3 ēdamkarotes nerafinētas eļļas
• 50 g ķirbja ar visu mizu
• 500–700 ml ūdens
Pagatavošana.
Sēkliņas 4–6 stundas mērcē aukstā ūdenī. Ķirbi un ābolu vai bumbieri sarīvē (ja nav jaudīga blendera). Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un kuļ, līdz iegūta viendabīga masa.
! Ja vēlas šķidrāku, var pieliet nedaudz ūdens, bet, ja saldāku, – papildu karoti medus.