Rudens dārzeņi kūpināta krējuma mērcē 0
Rudens dārzeņi kūpināta krējuma mērcē – vēl viens atradums, ko man atklāja garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs, atzīst žurnāla “Mājas Viesis” galvenās redaktores vietniece Vija Beinerte.
Pievienoju krējumam nedaudz citrona sulas, sāli un piparus un vai nu lieku kūpinātavā, vai virtuves procesorā sakuļu ar mazumu kūpināta siera.
Sagriežu ziedkāpostus šķēlēs, bet sabirzušos smalkos gabaliņus katliņā viegli apvāru un sakuļu ar šķipsniņu rīvēta muskatrieksta un ēdamkaroti sviesta.
Nomizotu kolrābi sagriežu plānās šķēlēs un katliņā izsildu ar apelsīna mīkstuma un mizu gabaliņiem.
Cepeškrāsnī apvītinu tomātu šķēlītes.
Nomizotus burkānus sagriežu plānās sloksnītēs, pārleju ar burkānu sulu un ķimenēm, viegli izkarsēju.
Servējot šķīvī ieklāju krējumu, uz tā kārtoju dārzenīšus, ko dekorēju ar zaļumiem.
Gardi un veselīgi!