Bērnības klasika – cepumi saldās sēnītes. FOTO RECEPTE 1
Rudenim piestāv bērnības klasika – cepumi saldās sēnītes.
Sastāvdaļas
200 g margarīna vai sviesta
800 g miltu
400 g cukura
200 g skābā krējuma
1 ola, 1 olas baltums
1/3 tējkarotes sāls
1 tējkarote cepamā pulvera
200 g pūdercukura
2 ēdamk. kaltētu magoņu sēklu
100 g šokolādes
Pagatavošana
1. Piemērotā traukā sablendē līdz mīkstai konsistencei izkausētu sviestu, cukuru, krējumu, olu un sāli.
2. Masai pievieno miltus un cepamo pulveri, veido mīklu. Tai jāsanāk mīkstai, plastiskai, mīkla nedrīkstētu pielipt pie rokām.
3. Tad mīklu sadala vairākās daļās, katru ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī uz pusotru stundu.
4. Ķeramies klāt sēnīšu veidošanai – ņem vienu no mīklas gabaliem un saveļ to, veidojot garenu “desu”. Tad “desu” sagriež vienādos gabaliņos – tās būs sēnītes “kājas”.
5. Katram gabaliņam, paviļājot to rokās, piešķir konusveidīgu formu. Tos novieto uz dēlīša vai citas virsmas un liek ledusskapī, atstājot uz pusstundu sastingšanai.
6. No otra mīklas gabala veido apaļas sēnīšu cepurītes, liek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
7. Kad “plācenīši” gatavi, tiem katram vidū uzmanīgi izveido iedobi.
8. Izcep sēnīšu “kājiņas” un ar kulinārijas glazūru (sakults olu baltums + pūdercukurs) pielīmē katru kāju pie cepurītes, liekot to iedobītē. Glazūrai jābūt biezai.
9. Sākam dekorēt! Atlikušo glazūru mazliet atšķaida ar ūdeni. Tad tajā iemērc sēnīšu “kājas” un arī cepurītes apakšējo daļu. Kājas apakšējo daļu apviļā magonēs. Ļauj visam sastingt aptuveni 15 minūtes.
10. Izkausē šokolādi un tajā iemērc katras cepurītes virsējo daļu. Nožāvē (vēlams uz režģa, lai virsma būtu spīdīga un skaista).
Sēnītes ir gatavas priecēt jūsu ģimeni un viesus! No norādītā produktu daudzuma vajadzētu sanākt aptuveni 60 sēnītēm.