Publicitātes foto.

1.Kam ir jābūt mājas aptieciņā? 32

Covid-19 antigēna testi: Šie testi ir efektīvs veids, kā ātri noteikt vīrusa klātbūtni, īpaši ja ir simptomi vai bijis kontakts ar inficētu personu. Paštestu izmantošana mājās ir vienkārša – nepieciešams paņemt paraugu (piemēram, no deguna vai mutes), kas tiek analizēts ar komplektā iekļauto ierīci vai teststrēmelēm. Rezultāti parasti ir pieejami 15 – 30 minūšu laikā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās!
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
Krimināls
VIDEO. Traģēdija Lizuma pusē. Nepilngadīgais zaudē kontroli pār auto – avārijā bojā gājuši četri pusaudži 176
Lasīt citas ziņas

“Euroaptieka” farmaceite atgādina, ka paštesti var sniegt ātru indikāciju, bet pozitīva rezultāta gadījumā jāveic apstiprinošs tests laboratorijā un jākonsultējas ar ārstu. Paštesti ir īpaši svarīgi, lai novērstu vīrusa izplatību un aizsargātu apkārtējos.

Termometrs: Temperatūras mērīšanai ir būtiska loma ķermeņa veselības stāvokļa uzraudzībai slimības laikā. Normāla ķermeņa temperatūra ir aptuveni 36,5 – 37°C. Paaugstināta temperatūra var liecināt par infekciju. Termometrus ar dzīvsudrabu aptiekās vairs nepārdod, bet ir pieejams plašs digitālo un infrasarkano termometru klāsts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Digitālo termometru lietot ir vienkārši: ierīce jānovieto padusē un jāgaida dažas sekundes, līdz tiek uzrādīts rezultāts. Infrasarkanie termometri jāizmanto ar pareizu režīmu (ķermeņa temperatūras, ēdiena, telpas, ūdens) un jānovieto 2 cm attālumā no ķermeņa, mērot 2 – 3 sekundes.

Temperatūru mazinošie līdzekļi: Ģimenes locekļu vecuma grupām ir nepieciešams izvēlēties atbilstošus temperatūru mazinošos līdzekļus. Mazākiem bērniem piemērotas būs “svecītes” vai sīrupi, kas satur paracetamolu vai ibuprofēnu. Pieaugušajiem šos līdzekļus var dot tablešu, kapsulu vai pulveru veidā.

Deguna aerosols: Izvēlieties deguna aerosolu, kas efektīvi mazina deguna un tā blakusdobumu aizlikumu, attīra deguna ejas un mitrina deguna gļotādu, lai atvieglotu elpošanu.

Līdzekļi pret kakla sāpēm un iekaisuma mazināšanai: Palīdz mazināt kakla iekaisumu un atvieglo siekalu rīšanu, runāšanu un ēšanu un pieejami dažādās formās – skalojamie līdzekļi, tabletes, dažādi spreji.

Tējas: Vīrusu infekciju gadījumā svarīgi uzņemt daudz šķidrumu, un tējas ir lielisks veids, kā to izdarīt, un mazināt simptomus. Liepziedu tēja palīdz samazināt kakla sāpes un iesnas, uzlabo imunitāti un veicina sviedrēšanu, kas palīdz atvēsināt ķermeni un veicināt toksīnu izvadīšanu. Upeņu un aveņu tējas arī var būt noderīgas, palīdzot atvieglot simptomus.

Imunitāti stiprinoši vitamīni: Vitamīni ir svarīgi gan ikdienā, gan slimības laikā. D vitamīns, C vitamīns, cinks un selēns ir īpaši nozīmīgi, lai stiprinātu imunitāti un veicinātu atveseļošanos. Šie vitamīni ir pieejami gan tablešu, gan pulvera veidā. Slimības laikā ieteicams vitamīnus lietot karsto dzērienu formā, lai nodrošinātu pietiekamu šķidruma uzņemšanu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.