Foto – Baiba Buceniece

Romantiskai noskaņai
 0

Kur gan citur aizvest savu mīļoto visu mīlētāju svētkos – Valentīndienā, ja ne uz restorānu ar tik vīrišķīgu nosaukumu kā “Aleksandrs”! Patiesībā ēdināšanas uzņēmumi ar šādu nosaukumu Rīgā ir divi – Dzelzavas un Skolas ielā.

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Pirmais strādā jau desmit gadus, otrais – nepilnus trīs, stāsta jaunākā restorāna vadītāja Tatjana Gavriļenko. Pa dienu restorāns “Aleksandrs” Rīgas centrā strādā kā bistro, bet no pulksten četriem pēcpusdienā gaida izsmalcinātas maltītes cienītājus. Pavārs Ivars Rudiņiks tad ceļ galdā aukstās un siltās uzkodas, zupas, salātus, dažādus makaronu ēdienus. No pamatēdieniem restorāna vadītāja Tatjana iesaka nobaudīt grilētās gaļas ēdienus, kā arī zivis. Te dažas Ivara Rudņika ieteiktās receptes, ja savu mīļoto vēlaties palutināt ar mājās gatavotu maltīti.

 

 

Mango un čili biezzupa ar garnelēm


CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas: Mango, čili pākstis, kartupeļi, seleriju kāti, burkāni, saldais krējums, garneles, citrons, sviests, kinza, sīpoli, sāls, pipari.

 

Kā gatavot?

Garneles apslaka ar citronu sulu, pievieno sakapātu svaigu čili un kinzu. Marinē vienu stundu. Kartupeļus, burkānus, sīpolus un seleriju kātus notīra, sagriež vidēji lielos gabalos, pannā sviestā apcep. Nomizotus, sagrieztus mango, lai tie nezaudē krāsu, pievieno beigās. Vēl brīdi pasautē. Pielej nedaudz saldā krējuma, virumu sablendē. Garneles cep sviestā – pusminūti no katras puses. Liek zupā, rotā ar kinzu un ceļ galdā.

 

Valdorfa salāti

Sastāvdaļas: Sarkanās un zaļās vīnogas (bez kauliņiem), seleriju kāti, āboli, valrieksti, citrons, bifido jogurts bez piedevām.

 

Kā gatavot?

Nomazgātas vīnogas griež uz pusēm, seleriju kātus un ābolus – nelielos gabaliņos. Visu liek salātu traukā, pievieno drupinātus valriekstus. Pēc garšas pieber garšvielas – sāli un piparus – un iespiež nedaudz citronu sulas. Samaisa ar balto bifido jogurtu bez piedevām.

 

 

Grilēta varavīksnes forele ar fenheļa un redīsu salātiem


Sastāvdaļas: Varavīksnes forele, soja, sāls, pipari, garšviela zivīm ar citrusu. Salātiem: fenhelis, redīsi, olīveļļa, citrons.

 

Kā gatavot?

Iztīrītu foreli pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielu zivīm un apslaka ar soju. Atstāj 10 – 15 min marinēties. Zivs vēderā liek citrona šķēlītes. Cep vispirms uz grila vai grila pannas, pēc tam 10 min 180 grādos cepeškrāsnī vai uz mazas uguns pannā ar vāku. Pasniedz foreli ar fenheļa un redīsu salātiem, kam pievienota olīveļļa un citrona sula.

 

 

“Napoleons” ar vārītā aveņu krēma pildījumu un vīģēm

Sastāvdaļas: Kārtainā mīkla, vīģes, sarkanvīns, saldētas avenes, cukurs. Vārītajam krēmam: piens, milti, olas, cukurs, avenes, iebiezinātais piens.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

No kārtainās mīklas izgriež vidēji lielu taisnstūri, cep cepeškrāsnī 200 grādos 8 – 10 min, līdz mīkla pacēlusies un kļuvusi zeltaini brūna. Sagriež trīs daļās. Vīģes griež šķēlītēs, iemērc uzkarsētā sarkanvīnā, kam pievienots cukurs, vāra 2 min, atstāj stundu marinēties. Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, uzvāra. Ātri maisot, klāt ber miltus. Maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Beigās pievieno iebiezināto pienu. Starp “Napoleona” kārtām ziež krēmu un liek marinētās vīģes un atkausētas avenes. Avenes sajauc arī ar cukuru un pievieno kā mērci.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.