Foto: Shutterstock

Rīvmaize vai panko – kura labāka un veselīgāka? 1

“Receptēs ieteikts panēšanai izmantot pulveri, ko dēvē par panko. Vai tas ir kas labāks par rīvmaizi? Kura ir veselīgāka?”

Reklāma
Reklāma
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
Kokteilis
Latviešu daiļavu TOP 10: sievietes, kuru šarms neatstāja vienaldzīgu pat mākslīgo intelektu
Trampa pacietības mērs beidzot ir pilns – Kremlis sāk stostīties
Lasīt citas ziņas

Veģetārās uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase skaidro, ka panko arī ir rīvmaize, šādi to dēvē japāņu valodā. Arī panko gatavo no baltmaizes, tikai pēc citādas tehnoloģijas, tāpēc tā izskatās atšķirīga – kā pārslas. Uzturvērtība abām rīvmaizēm ir vienāda, kā jau baltmaizei. Vienīgi graudiņu formas atšķirība nosaka atšķirīgu piemērotību gatavošanai.

Panko ir piemērotāka fritētiem ēdieniem, to biežāk izmanto Āzijas stila ēdieniem, kur nepieciešams kaut ko panēt un tad fritēt. Taču tikpat sekmīgi to var lietot mūsu virtuvē ierastiem ēdieniem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Der zināt, ka panko ilgāk saglabā kraukšķīgumu nekā rīvmaizes panējums, jo šīs pārslas uzsūc mazāk tauku. Tāpēc tā ieteicamāka arī sacepumu pārkaisīšanai – gan tiem, kur izmanto sieru, gan bez tā. Savukārt pildījumiem panko piešķir gaisīgāku, graudaināku tekstūru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.