Nedaudz atšķirīga recepte 1
• 1 kg kartupeļu
• 2 lielas olas
• 3 ēdamkarotes maltu auzu pārslu vai mannas
• Sīpols,
• ½–1 tējkarote sāls
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• Šķipsniņa muskatrieksta
Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves, notecina šķidrumu. Sīpolu sagriež daiviņās un kopā ar olām sakuļ blenderī. Pievieno kartupeļu masai, pieliek garšvielas, mannu vai auzu pārslu miltus, sāli un samaisa. Cep uz vidēji lielas uguns, kamēr zeltaini brūnas. Kartupeļu ēdieniem piestāv muskatrieksts. Izmantojot mannu, pankūkām ir ļoti kraukšķīga garoziņa, savukārt auzu milti labi uzsūc lieko mitrumu, tāpēc masa nav ūdeņaina. Garšas dažādībai var pierīvēt 50 g cietā siera.
Kartupeļu masai der pievienot nevis olas un sīpolu, bet gan uzvārītu pienu un cieti, kas noslāņojusies notecinātajā šķidrumā. Piens neļauj mīklai palikt tumšai, tā labāk turas kopā.