Cepšanas knifi 1
Cik saimnieču, tik dažādu pankūku, lai gan sastāvdaļas ir vienas un tās pašas – kartupeļi, sāls, pipari un eļļa cepšanai.
Kā izcept kraukšķīgas pankūkas, no kurām nepil tauki? Pannā tās nevajag grozīt no vienas puses uz otru, pārbaudot, vai jau ir zeltaina garoziņa, bet gan masu likt plānā kārtā, labi izcept no vienas puses un tad apgriezt uz otru pusi. Nemitīgi grozot, pankūkas uzsūc daudz eļļas.
Ugunij jābūt vidēji stiprai. Ja no pankūkām pil eļļa, visbiežāk tās ceptas nepiemērotā temperatūrā. Eļļai jābūt tik labi uzsilušai, ka uzreiz aprauj garoziņu. Ja ir panna ar biezu pamatni, pankūkas izcepas vienmērīgāk.