Foto – Aija Geida

Rīvēta ķirbju mērce makaroniem
 0

• 200 g rīvēta ķirbja mīkstuma

• 100 g Filadelfijas siera

• 50 g saldā krējuma

• 50 g cietā siera

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• ⅓–½ tējkarotes sāls

Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un sutina uz pannas, līdz tas mīksts. Pannu noņem no uguns, pievieno Filadelfijas sieru, sāli, piparus un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Tad nedaudz uzkarsē (bet nevāra) – un mērce gatava. Var pievienot smalki sagrieztu un apceptu žāvētu gaļu. Ideāli noder pie vārītiem spageti vai kā pamatmērce pastas gatavošanai. Pirms pasniegšanas uzkaisa smalki sarīvētu cieto sieru. Ja mērcei pievienots cietais siers un žāvēta gaļa, arī rūdīti ķirbja nīdēji to nesajutīs.

Reklāma
Reklāma

 

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.