Rīt stāsies spēkā stingrākās sociālās distancēšanās prasības 3
Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi sociālās distancēšanās prasības sabiedriskās ēdināšanas vietās, kas stāsies spēkā no rītdienas, 31.marta, aģentūru LETA informēja ministrijā.
Ar EM rīkojumu noteikts, ka no rītdienas sabiedriskās ēdināšanas vietā jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem, pie viena galdiņa nevar atrasties vairāk par diviem apmeklētājiem, ja tie nevar apliecināt, ka ir vienas ģimenes locekļi.
Maksimāli pieļaujamais apmeklētāju skaits ēdināšanas zālē – viens apmeklētājs uz vismaz četriem kvadrātmetriem no kopējās ēdināšanas zāles platības. Ēdinātājiem arī jānodrošina iespēja iegādāties ēdienus līdzņemšanai.
Arī apmeklētāju informēšanai sabiedriskās ēdināšanas vietās jābūt nodrošinātiem vairākiem pasākumiem, proti, pie ieejas jābūt izvietotam aicinājumam apmeklētājam neapmeklēt sabiedriskās ēdināšanas vietu, ja tam ir parādījušās elpceļu infekcijas pazīmes.
Apmeklētājiem redzamās vietās – vismaz pie kases un ieejas ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā – jābūt izvietotām skaidri salasāmām norādēm būt sociāli atbildīgiem un, atrodoties sabiedriskās ēdināšanas vietā, ievērot divu metru distanci no apkārtējiem apmeklētājiem.
Sabiedriskās ēdināšanas vietās reizi 15 minūtēs jāatskaņo paziņojums latviešu valodā, aicinot lieki neuzkavēties sabiedriskās ēdināšanas telpās un sekot izvietotajiem norādījumiem par distances ievērošanu.
Vienlaikus EM aicina sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu īpašniekus un vadītājus iespēju robežās īstenot arī citus pasākumus cilvēku plūsmas ierobežošanai, kas veicinātu Veselības ministrijas rekomendāciju ievērošanu attiecībā uz Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanu.
Savukārt, sabiedriskās ēdināšanas vietu apmeklētāji aicināti neapmeklēt sabiedriskās ēdināšanas vietas, ja parādījušās elpceļu infekcijas pazīmes. Bet, apmeklējot sabiedriskās ēdināšanas vietas, jāievēro visas uzņēmumu izvietotās norādes.
Iepriekš valdība uzdeva ekonomikas ministram noteikt sociālās distancēšanās prasības sabiedriskās ēdināšanas vietās un maksimālo apmeklētāju skaitu, kas vienlaicīgi var atrasties sabiedriskās ēdināšanas vietā.