Rīsu sacepums ar Mocarellas sieru, brokoļiem un skābo krējumu – gatavs “viens un divi”! 1
Māra Lapsa, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Rīsi patiesībā ir ļoti daudzveidīgs ēdiens – tos var izmantot gan klasiski mums zināmos ēdienos, tādos, kā, piemēram, plovs, kā arī daudz neparastākās receptēs – saldēdienos un garšīgos, sātīgos sacepumos. Šis ēdiens izdodas ne tikai ļoti garšīgs, bet arī “piesien dūšu”!
Rīsu sacepums
Sastāvdaļas:
• 375 g rīsu un savvaļas rīsu maisījuma
• 125 ml skābā krējuma
• 125 g mocarellas siera
• 60 g Parmas siera
• pusgalviņa brokoļa
• 2 sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• 15 g sviesta
• 1 rozmarīna zariņš
• sāls
• pipari
Pagatavošana:
Rīsus novāra gatavus un nosusina. Brokoli novāra mīkstu un notecina. Pannā izkausē sviestu un apcep sasmalcinātus sīpolus, pievieno ķiplokus un visu vēl nedaudz apbrūnina. Brokoli sagriež vidēji lielos gabaliņos un kopā ar sīpolu – ķiploku maisījumu, rozmarīna lapiņām, skābo krējumu un aptuveni divām trešdaļām Parmas siera un mocarellas pievieno rīsiem. Pieber sāli un piparus.
Karstumizturīgu trauku ietauko un iepilda sagatavoto maisījumu. Pārkaisa atlikušo sieru un cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 20 minūtes.