Foto – Aija Geida

Rīsu putra ar žāvētiem augļiem 0

Rozīnes aplej ar siltu ūdeni un ļauj 10 minūtes piebriest, pēc tam nosusina. Pienu uzvāra, pieber rīsus un, ik pa laikam apmaisot, vāra piecas minūtes. Putru papildina ar dzērvenēm, rozīnēm, mandeļu skaidiņām un vaniļas cukuru, uzvāra, uzliek vāku un patur 15 minūtes siltā vietā, lai rīsi piebriest. Mandeles padara putru aromātisku, žāvētie augļi dod saldskābu garšu.

Reklāma
Reklāma

Uzziņa

7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
Lasīt citas ziņas

• Tiem, kuriem ir liekais svars, putrām 0,5% piens vēl jāatšķaida ar ūdeni, jāiztiek bez sviesta, katrai porcijai papildus jāpievieno 1–2 ēdamkarotes kliju (tikai bioloģiski audzētās, jo uz grauda apvalka nonāk visa ķīmija, ko dāsni lieto lauksaimniecībā).

• Savukārt, ja nepieciešams atgūties pēc ilgstošas slimības vai ir grūti pieņemties svarā, putrām ieteicams pievienot sviestu, rupji sakapātus riekstus un izmantot īstu lauku pienu. Efekts jūtams jau pēc desmit dienām!

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja rīts ir tik saspringts, ka nav laika vārīt, visas putras, izņemot grūbas, var pagatavot sutinot. Uzvāra pienu, pieliek graudu pārslas, putraimus vai mannu, uzvāra, izslēdz uguni un noliek uz pusstundu siltā vietā, vēl papildus sasedzot ar siltu vilnas segu. Kad rīta darbi apdarīti, arī putra izsutinājusies mīksta jo mīksta.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.